nieuws

Winstdaling Starwood Hotels 65 procent

Hotel

Starwood Hotels & Resorts heeft in het derde kwartaal van 2009 een winst geboekt van ruim 40 miljoen dollar. Vergeleken met diezelfde periode een jaar eerder is dit een daling van bijna 65 procent. Toch is de winst hoger dan analisten hadden verwacht.

Winstdaling Starwood Hotels 65 procent

De RevPar van de hotels van Starwood daalde 20,3 procent, de totale omzet daalde met 20,7 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2008.

Geen voorspellingen

Voor 2010 wil Starwood Hotels & Resorts geen voorspellingen doen. ‘Het is erg lastig om op dit moment een definitief standpunt te geven voor 2010,’ aldus het hotelconcern bij monde van Frits van Paasschen, CEO van het bedrijf.

Starwood heeft in totaal 982 hotels. Een deel hiervan is eigendom, een deel is managed hotel en 468 hotels worden beheerd door franchisers. Het bedrijf is eigenaar is eigenaar van de hotelmerken Regis, The Luxury Collection, Sheraton en Westin.

Reageer op dit artikel