nieuws

Pier Scheveningen sluit vrijdag 11 oktober

Hotel

De Pier van Scheveningen gaat vrijdag 11 oktober dicht. Dat heeft de gemeente Den Haag bepaald, zo liet een woordvoerder van burgemeester Jozias van Aartsen vrijdag 4 oktober weten.

Pier Scheveningen sluit vrijdag 11 oktober

De Pier is begin dit jaar failliet verklaard. De curator had tot 1 oktober de tijd gekregen om noodzakelijke reparaties uit te voeren.

Wettelijke eisen

Tijdens een controle door de Veiligheidsregio Haaglanden en de Dienst Stedelijke Ontwikkeling bleek echter dat die reparaties niet zijn uitgevoerd.

‘Op vrijdag 11 oktober 2013 om 10.00 uur wordt de Pier afgesloten, omdat het gebouw niet voldoet aan de wettelijke eisen van brandveiligheid’, aldus de woordvoerder.

Curator Marc Udink

De curator en de ondernemers van de Pier zijn volgens de gemeente vrijdagochtend op de hoogte gesteld van het besluit. Maar curator Marc Udink liet vrijdag in een reactie weten dat hij het nieuws over de sluiting uit de media heeft moeten vernemen.

‘Voor de verkoopbaarheid van de Pier maakt het niet uit of die open of dicht is. Ik heb eerder zelf overwogen om de Pier in de mottenballen te doen, maar dan dupeer ik de ondernemers voor zeker 7 ton’, aldus Udink.

Hij overweegt bezwaar tegen de sluiting aan te tekenen bij zowel de rechtbank als de gemeente Den Haag.

Ondernemers

De ondernemers hebben nu een week de tijd gekregen om hun bedrijf leeg te halen. Het Haagse Ondernemersportaal neemt volgens de gemeente contact met ze op om waar mogelijk te ondersteunen bij de afwikkeling van hun zaak.

Ook kunnen ze advies krijgen over mogelijkheden om hun onderneming op een andere locatie in Den Haag voort te zetten.

Van der Valk

De Pier is rond 1960 gebouwd en kwam in 1991 voor het symbolische bedrag van 1 gulden in handen van het Van der Valk-concern. Dat werd geen gelukkig huwelijk.

EasyHotel

Diverse partijen lieten de afgelopen maanden weten plannen te hebben met het markante gebouw. Een van hen is easyHotel, dat in juli liet weten er graag een hotel te willen openen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel