nieuws

Ruim 12 miljoen buitenlandse gasten in Nederlandse hotels

Hotel

De hotels, pensions en andere logiesadressen in Nederland ontvingen in 2012 12,2 miljoen buitenlandse gasten. Daarmee vormden die 37 procent van het totale aantal gasten. Dat heeft het CBS maandag 2 december meegedeeld.

Ruim 12 miljoen buitenlandse gasten in Nederlandse hotels

Acht op de tien buitenlanders kwamen uit Europa, de meeste uit Duitsland. Ook Belgen en gasten uit het Verenigd Koninkrijk zorgden voor veel overnachtingen. De provincie Noord-Holland ontving de meeste buitenlandse gasten vanwege de populaire badplaatsen en uiteraard Amsterdam, aldus het statistiekbureau. Zuid-Holland en Zeeland zijn eveneens in trek vanwege de badplaatsen en steden als Rotterdam en Den Haag.

Acht op de tien buitenlanders verblijven in een hotel of pension. De rest, veelal Europeanen, overnacht bijvoorbeeld op een camping of in een bungalowpark. Het gemiddeld verblijf duurt 2,4 nachten, zij het dat hotelgasten korter blijven (1,8 nacht) dan gasten in een andere accommodatie (4,7 nachten).

De Duitsers blijven het langst, gemiddeld 3,8 nachten. Gasten uit de Amerikaanse werelddelen en Azië zijn gemiddeld 1,8 nacht te gast. Voor de laatste groep is een bezoek aan Nederland dikwijls niet meer dan een onderdeel van een Europese trip.

Reageer op dit artikel