nieuws

Amsterdam sluit 66 illegale hotels in centrum

Hotel

De gemeente Amsterdam heeft dit jaar in de binnenstad al 66 illegale hotels gesloten. Volgens Stadsdeel Centrum is voor €132.000 aan boetes opgelegd. De hotelappartementen met in totaal 260 bedden moesten dicht op last van de brandweer.

Amsterdam sluit 66 illegale hotels in centrum

‘We zien een mix. Het gaat om illegale hotels, maar ook om appartementen die via internet worden verhuurd, bijvoorbeeld via Airbnb‘, aldus een woordvoerder.

Short stay

‘Ook zien we dat appartementen het hele jaar door bewoners worden verhuurd, terwijl dat maar voor maximaal twee maanden of via short stay is toegestaan door de gemeente.’

De accommodaties zijn dan dus deels legaal, deels illegaal.

Stapelbedden

Volgens de woordvoerder zijn de accommodaties soms heel chic en niet van een echt hotel te onderscheiden, maar gaat het in veel andere gevallen om kleine kamers vol met stapelbedden.

‘Maar evengoed werd in beide gevallen de brandveiligheid natuurlijk nooit gecontroleerd.’ De cijfers van de gemeente gaan over de eerste acht maanden van dit jaar.

Intensieve controles

Sinds Amsterdam twee jaar geleden begon met intensieve controles van illegale hotels is voor ruim €1 miljoen aan boetes opgelegd en moesten meer dan 200 hotelappartementen de deuren sluiten.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel