nieuws

Maart is chocolademaand in Hilton Amsterdam

Hotel

Op 7 en 8 maart strijkt Chocoa neer in de Beurs van Berlage. Chocoa is een evenement gericht op duurzame cacao en betere chocolade. Ter gelegenheid van het Chocoa biedt Hilton Amsterdam haar gasten gedurende de maand maart een ruime keuze uit gerechten en hapjes waarin cacao en/of chocolade een hoofdrol vervullen.

Maart is chocolademaand in Hilton Amsterdam

De executive chef van Hilton Amsterdam Franz Conde, heeft zich laten inspireren door de Italiaanse keuken. Hij werkte nauw samen met internationale chef en kookboekenauteur Maricel Presilla bij het samenstellen van de speciale gerechten en menu’s.

Deze menu’s zijn terug te vinden in Roberto’s Restaurant. Tijdens het evenement wordt een Italiaans driegangenmenu geserveerd. Er is keuze uit een aantal gerechten met verschillende smaakmakers, zoals de Finissima di tonno, salsina al cioccolato bianco e Caviale ‘Perle’ ofwel rauwe yellow-fin tonijn met een saus van witte chocolade en Perle kaviaar. En cacaotagliolini met champignons en Gorgonzola. In Hilton’s Half Moon Lounge staan er speciale chocolade-snacks en gerechten op de kaart.

Chocolate masterclass
Voor chocoladeliefhebbers wordt zaterdag 14 maart een Chocolate Masterclass gehouden in Hilton Amsterdam. Deelnemers leren alles over de oorsprong van pure chocolade, is er een proeverij van chocolade van verschillende herkomst en aansluitend is er een kijkje in de keuken van bereidingen met cacao en chocolade.
Het is de derde keer dat Chocoa wordt georganiseerd.

Reageer op dit artikel