nieuws

Dit zijn de finalisten van de Dutch Hotel Award 2015

Hotel

Na een spannende halve finale in de Heineken Experience heeft de jury van de Dutch Hotel Award (DHA) de drie finalisten voor de editie 2015 gekozen. Deze drie krijgen bezoek van de jury, die op 25 juni de winnaar bekend maakt.

Dit zijn de finalisten van de Dutch Hotel Award 2015
Het team van Hotel van Oranje tijdens de halve finale.

Vijf hotels namen het in de halve finale, 19 mei in de Heineken Experience, tegen elkaar op. juryvoorzitter Bas Tolmeijer trok de kandidaten in deze volgorde uit de pul: Hotel van Oranje (Noordwijk), Vesper (Noordwijk), Bilderberg De Keizerskroon (Apeldoorn), Canal House (Amsterdam), Mozaic (Den Haag).

Nadat deze teams elk een powerpitch van tien minuten hielden, waarin ze ingingen op het thema ‘Kansen benutten met big data’, besloot de jury de volgende bedrijven door te laten dringen tot de finale van de Dutch Hotel Award 2015:

  • Hotel van Oranje, Noordwijk
  • Vesper, Noordwijk
  • Bilderberg De Keizerskroon, Apeldoorn

‘Ook de andere halve finalisten hebben het goed gedaan’, aldus de organisatie van de wedstrijd. ‘Canal House heeft een leuk team en een enorm enthousiaste general manager en ook het kleine team van Mozaic maakte indruk met hun energieke female power.’

Helaas kunnen er maar drie naar de finale, en de andere teams gingen in hun presentatie net wat sterker om met het thema van dit jaar, meent de jury.

Teamspirit
Die finalisten krijgen op 4 juni alledrie exact twee uur bezoek van de jury. In die twee uur kunnen de managementteams de jury nog éénmaal overtuigen van hun teamspirit en creatief vermogen.

Ook krijgen de teams een finaleopdracht mee, waarmee ze tussen nu en die finale aan de slag mogen. Hoe ze die opdracht vervullen, telt zwaar mee in het eindoordeel.

De opdracht luidt: ‘Van Big Data naar Big Fun’. Alle middelen en mogelijkheden staan open, maar de jury roept de teams op vooral veel tamtam te maken en de hashtag #DHA2015 te gebruiken.

Hotel Management Diner
Welk team dit op de meest creatieve manier doet en de jury het best overtuigt tijdens de finale, wordt op 25 juni bekendgemaakt tijdens het Hotel Management Diner (er zijn nog plaatsen beschikbaar!). Dan is bekend wie de 12e editie van de Dutch Hotel Award wint en de opvolger wordt van Postillion Deventer.

Reageer op dit artikel