nieuws

Hilton en Uber integreren apps

Hotel 123

Hilton Worldwide en taxidienst Uber wertkten al samen, nu is die samenwerking geïntensiveerd door het koppelen van hun apps. Met de nieuwe functie heeft Hilton een primeur in de hotellerie.

Hilton en Uber integreren apps

Leden van Hiltons loyaliteitsprogramma HHonors kunnen in de HHonors app direct een Uberrit bestellen. Andersom kunnen Uberrijders in de Uberapp hotelinformatie zien, inchecken, hun kamer uitzoeken en een kamersleutel ontvangen.

‘Het succes van ons partnerschap met Uber is geworteld in het gezamenlijke idee te willen zoeken naar manieren om het reizigers zo gemakkelijk mogelijk te maken’, zegt Rich DiStefano, senior director mobiele producten bij Hilton Worldwide.

In september 2015 startte de samenwerking tussen de twee, met een ‘light-integratie’: in de HHonors app konden gasten de lijst met populaire Uberbestemmingen in de omgeving zien, Uberklanten konden op basis van hotelreserveringen reminders instellen om een rit te reserveren.

Eenvijfde van de HHonors gebruikers raadpleegde in de eerste vier maanden de lijst met bestemmingen en in de eerste twee weken werden al 2000 ‘ride reminders’ ingesteld.

‘Wij kijken altijd naar manieren de reiservaring te verbeteren en zijn blij met een sterke en innovatieve partner als Hilton’, zegt Jonathan DiOrio, hoofd travel partnerships bij Uber.

Reageer op dit artikel