nieuws

Hotel Preston Palace krijgt koninklijke aandacht

Hotel 902

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bezoeken donderdag 27 oktober Almelo tijdens hun streekbezoek aan Noordoost Twente. Personeelsfunctionaris Chantal Monsma van Preston Palace heeft tijdens dit bezoek een gesprek met het Koninklijk paar. All-inclusive hotel Preston Palace is hiervoor uitgenodigd omdat het bedrijf kansen creëert voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Hotel Preston Palace krijgt koninklijke aandacht

Hotel Preston Palace biedt werkgelegenheid aan meer dan 500 mensen, waaronder een groep Wajongeren. ‘De beleving van de gast staat voorop. Voor de medewerkers is een belangrijke taak weggelegd’, zo meldt het hotel. Om ook jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te bieden zichzelf te ontwikkelen, is het onder meer een samenwerking aangegaan met de Twentse Zorgcentra en VSO de Brug. Inmiddels zijn bijna tien jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aangenomen. Ook lopen er nu nog meerdere jongeren onder begeleiding stage bij het hotel. Zij kunnen van hieruit mogelijk doorgroeien naar een betaalde baan. Preston Palace is met deze aanpak van groot belang voor de stad Almelo.

Toekomst

‘Ik hoop dat we in de toekomst zeven dagen per week interne begeleiding kunnen aanbieden’, zegt Chantal Monsma. ‘Zo creëren we meer werkplekken. Daarnaast hoop ik dat er meer werkgevers aansluiten, zodat we voor een goede doorstroming kunnen zorgen. Met deze Koninklijke aandacht moet dat zeker gaan lukken.’

Preston Palace

Het all-inclusive hotel, inclusief vergader- en uitgaanscentrum, beschikt over 323 hotelkamers met in totaal bijna 1.000 bedden. Met jaarlijks ruim 200.000 gastnachten en een bezettingspercentage van boven de 87% is het hotel een groter succes dan ooit tevoren. Het marktaandeel voor Preston Palace van hotelovernachtingen in geheel Overijssel ligt op 18 procent.

Reageer op dit artikel