nieuws

Grote belangstelling voor kerstdiners eenzame ouderen

Hotel 1010

Steeds meer ouderen maken gebruik van een gratis kerstdiner dat het Nationaal Ouderenfonds jaarlijks organiseert met Van der Valk hotels. Dit jaar schuiven bijna 4000 ouderen aan, tegen 3300 vorig jaar. Alle 48 deelnemende restaurants zijn inmiddels volgeboekt.

Grote belangstelling voor kerstdiners eenzame ouderen

‘Volgend jaar hopen we nog meer tafels te regelen om de groeiende groep eenzame ouderen een leuke avond te bezorgen’, aldus Jytte Reichert, woordvoerder van het Ouderenfonds. ‘We moeten helaas mensen teleurstellen, maar wie daaraan behoefte heeft, kan op Tweede Kerstdag rekenen op een telefoontje en een luisterend oor van een van onze vrijwilligers.’

Kerstdiners

Honderden vrijwilligers van het Ouderenfonds gingen de afgelopen weken de straat op om ouderen in buurthuizen en verzorgingstehuizen uit te nodigen voor de kerstdiners. Ouderenorganisaties konden op hun beurt eenzame senioren aanmelden.

De komende twee weken kan er worden gedineerd. In Drachten maakten vrijdagavond 85 ouderen zich al op om mee te eten. Voor maandag staan tien kerstdiners gepland in de Van der Valk restaurants, onder meer in Eemnes, Arnhem en De Bilt, waar ook lokale zangers zullen optreden. Dinsdag zingt Willeke Alberti voor de ouderen in hotel Nijmegen-Lent.

Miljoen eenzame ouderen

Volgens het Nationaal Ouderenfonds zijn in Nederland meer dan een miljoen ouderen eenzaam. Dat aantal neemt toe doordat mensen noodgedwongen steeds langer zelfstandig thuis wonen.

Reageer op dit artikel