nieuws

Hotelgasten testen eerste slaaprobot in WestCord Hotel Delft

Hotel 1408

Somnox, ’s werelds eerste slaaprobot die door vier studenten van de TU Delft is ontwikkeld, wordt de komende maanden getest in WestCord Hotel Delft. De slaaprobot helpt op non-medicinale manier mensen met slaapproblemen door ademhalingssimulatie, slaapbevorderende geluiden en zonsopkomstsimulatie.

Hotelgasten testen eerste slaaprobot in WestCord Hotel Delft

WestCord Hotel Delft is het enige hotel ter wereld waar kennis gemaakt kan worden met deze slaaprobot. De samenwerking met Somnox is opgezet om een extra service te bieden zodat gasten uitgerust aan de dag kunnen beginnen. Op dit moment is er een prototype beschikbaar waarmee hotelgasten van WestCord Hotel Delft kunnen testen, op deze manier kan de slaaprobot geoptimaliseerd worden.

Wat doet de slaaprobot

Foto © Sam Rentmeester

Vier studenten van de TU Delft zijn op het idee gekomen om een robot te ontwikkelen die mensen kan helpen met hun slaapproblemen. Het inslaapproces wordt door wetenschappelijk bewezen technieken versneld, de slaap wordt gemonitord en door ademhalingssimulatie gereguleerd. Beddenfabrikant Auping levert materialen voor het comfort. Knuffelrobot Somnox zorgt er zo voor dat je sneller in slaap valt, dieper slaapt en een betere nachtrust ervaart. Somnox doet dit door te meten of de bedgenoot wakker is of slaapt. Indien deze wakker is prikkelt Somnox de zintuigen om in slaap te vallen. Zo kan Somnox daadwerklijk ‘ademhalen’, onderzoek wijst uit dat het voelen van een ademhaling invloed heeft op je eigen ademhaling. Daarmee kan de robot zijn bedgenoot naar een meditatief ritme van ademhaling brengen. Daarnaast kan Somnox ook diverse geluiden maken; een verhaaltje voor het slapen gaan? Geen probleem.

Op 14 november startte een crowdfunding campagne waarbij de eerste 1000 slaaprobots worden verkocht. Over negen maanden komen die op markt, tot die tijd kan Somnox getest worden in WestCord Hotel Delft.

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.

Reageer op dit artikel