nieuws

Hotelketen Barceló doet NH Hotels voorstel tot fusie

Hotel 1197

De Spaanse hotelketen Barceló heeft een fusievoorstel neergelegd bij zijn branchegenoot NH Hotel Group. Dat heeft NH maandag bevestigd, nadat zakenkrant Expansión melding had gemaakt van de toenaderingspoging.

Hotelketen Barceló doet NH Hotels voorstel tot fusie

Barceló is een familiebedrijf dat gevestigd is op Mallorca. Het is bereid de aandeelhouders van het beursgenoteerde NH een belang van 40 procent te geven in het fusiebedrijf. Dat voorstel biedt volgens Expansión een premie van meer dan een kwart op de gemiddelde beurskoers in de afgelopen drie maanden.

Voorstel fusie Barceló en NH

Door de voorgestelde fusie zou het grootste hotelbedrijf van Spanje ontstaan. Samen hebben Barceló en NH meer dan zeshonderd hotels in Europa en Amerika. NH noemt het fusievoorstel van Barceló evenwel ongevraagd en houdt vooralsnog vast aan de groeiplannen die het zelf onlangs ontvouwde voor de komende drie jaar.

Meer over NH Hotel Group

Reageer op dit artikel