nieuws

Hotel Haarhuis start 100e jaar met verbouwing

Hotel 1943

Hotel Haarhuis bestaat in 2018 100 jaar. Het Arnhemse hotel start het jubileumjaar met een verbouwing en viert de 100e verjaardag later dit jaar met (oud-)medewerkers.

Hotel Haarhuis start 100e jaar met verbouwing

Op de bovenste etage van het hotel komen zes ruime kamers: vier extended stay kamers en twee luxe wellness kamers. ‘Vanaf april kunnen gasten in deze comfortabele studio’s voor lange tijd verblijven’, zegt directeur-eigenaar van Hotel Haarhuis Arjen de Vries.

‘De vier extended stay kamers krijgen extra opbergruimte en een kitchenette, de twee wellness kamers worden voorzien van een sauna en whirlpool. Het worden mooie kamers, met een prachtig uitzicht over de stad, die tevens uitermate geschikt zijn als bruidssuite.’

Medio april wordt daarnaast restaurant Perron 5 gemoderniseerd en in het najaar krijgen de vergaderzalen, lobby en bar een opfrisbeurt. De buitenkant wordt eveneens aangepakt, laat De Vries weten. ‘Zo krijgt de gevel nieuwe signage en een nieuwe kleur.’

 

100 jaar Hotel Haarhuis

Anthonius Haarhuis besloot in 1918  in een fraaie stadsvilla aan het Arnhemse station een lunchroom te beginnen, die hij niet veel later uitbreidde met enkele hotelkamers. Na de Tweede Wereldoorlog moest het stationsgebied opnieuw ingedeeld worden, voor de oude stadsvilla restte enkel de bulldozer. Dankzij het Marshallplan werd het ‘nieuwe’ Haarhuis gebouwd, net achter de locatie waar ooit de stadsvilla stond.

In 1969 neemt bierbrouwerij Grolsch de exploitatie van de familie Haarhuis over, in 1989 neemt Folkert Folkerts het hotel over van Grolsch, in 1999 koopt de huidige eigenaar, Arjen de Vries, het hotel. Onder zijn leiding wordt een grote renovatie ingezet. Haarhuis is sinds 1985 aangesloten bij Best Western.

Naast de restyling van het hotel, is Hotel Haarhuis ook druk met de voorbereidingen voor een bijzonder jubileum: op 1 mei 2018 bestaat het hotel 100 jaar.

Dit zal feestelijk gevierd worden met gasten, (oud-)medewerkers en (zakelijke) relaties van het hotel. Op 22 april 2018 staat het eerste event op de agenda, dan organiseert het hotel een reünie voor al haar oud-medewerkers. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Reageer op dit artikel