nieuws

AccorHotels kent goed 3e kwartaal

Hotel 339

AccorHotels heeft een prima derde kwartaal gedraaid. De van oorsprong Franse hotelgroep zag de omzet in de maanden juli tot en met september met bijna een kwart toenemen tot ruim een miljard euro.

AccorHotels kent goed 3e kwartaal

De sterke groei, 22,3 procent, is vooral een gevolg van recente overnames die AccorHotels deed, onder meer Mövenpick, die in het derde kwartaal zijn gaan meetellen in de bedrijfscijfers. Ook opende AccorHotels in dat derde kwartaal wereldwijd 73 hotels waarvan de omzet dus meetelt. Maar ook als die toevoegingen niet worden meegewogen, deed AccorHotels het goed: like for like steeg de omzet met 7,6 procent.

Ook andere kengetallen laten groei zien. De gemiddelde Revpar bij hotels van Accor steeg met 5,9 procent in Q3. Aan de andere kant moest de groep 20 miljoen euro afboeken als gevolg van schommelingen in wisselkoersen. Al is dat een schijntje, afgezet tegen de 1,033 miljard euro die in drie maanden is omgezet.

Accor voorziet aan het eind van het jaar een Ebitda van tussen de 700 en 720 miljoen euro te kunnen noteren. Eind september kwam de wereldwijde pijplijn van AccorHotels boven de symbolische grens van 1000. Die 1084 hotels in aanbouw of planning zijn samen goed voor 184.000 kamers.

AccorHotels staat met een omzet in Nederland van 297 miljoen euro op plek 5 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.

Reageer op dit artikel