nieuws

InterContinental Hotels Group koopt luxe resortketen Six Senses

Hotel 697

InterContinental Hotels Group (IHG) heeft voor 300 miljoen dollar (266 miljoen euro) de 17 luxe hotels en resorts tellende keten Six Senses gekocht. IHG neemt alleen de merken en de exploitatie over, het vastgoed is in handen van verschillende eigenaren.

InterContinental Hotels Group koopt luxe resortketen Six Senses

Six Senses telt nu 17 hotels en resorts in – voornamelijk – Azië, Midden-Oosten en Europa. Daarnaast telt de groep nog 17 luxe spa’s en twee resorts onder de naam Evason. Deze gaan allemaal over naar IHG.

Naast de bestaande locaties zitten nog 18 locaties in de pijplijn en wordt over nog zo’n 50 locaties onderhandeld, schrijft Hotelsmag.com.

In 2015 nam IHG al de keten Kimpton over, in 2018 Regent Hotels & Resorts. De eigenaar van onder meer Amstel Hotel en QO Hotel in Amsterdam voegt vooral veel merken en hotels aan de bovenkant van de markt toe aan het portfolio.

IHG ceo Keith Barr zei dat hij verwacht het aantal Six Senses in de komende tien jaar naar een totaal van 60 te brengen.