nieuws

Alfred Bree vertrekt bij Carlton Hotel Collection

Hotel 821

Alfred Bree vertrekt bij Carlton Hotel Collection

Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als managing director van de Carlton Hotel Collection. Vanaf 1 september neemt de huidige director of operations Hans van der Heijden de functie van Bree over.

Wat op 1 april 1985 begon met het Carlton Beach Hotel in Scheveningen, is nu een collectie van twaalf hotels in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Elk hotel wordt op persoonlijke wijze gerund door een ondernemende manager. Dat is het doel wat Alfred Bree in de jaren ’80 voor ogen had en dat is wat heeft geleid tot de succesvolle ontwikkeling van het bedrijf. Zijn vertrek is het begin van een nieuw tijdperk. 

Niets liever dan in een hotel werken 

Alfred Bree over zijn vertrek: ‘Het wordt natuurlijk best even wennen, zowel voor mij als voor Carlton, maar het is tijd om het stokje over te dragen. Sinds ik op mijn zevende voor het eerst in een hotel overnachtte, wilde ik niets liever dan in een hotel werken. Daar heb ik me vervolgens de rest van mijn leven voor ingezet.’ 

Als general manager van Carlton Beach had hij slechts één ding voor ogen, blikt hij terug: het beste hotel van Scheveningen worden. ‘Ik voelde me ondernemer – en dat werkte. Een uniek uitgangspunt dat nog steeds geldt voor al onze hotels en Carlton Hotel Collection maakt tot het bedrijf wat het nu is. Ik ben ontzettend trots op wat we hebben opgebouwd en draag mijn functie vol vertrouwen over aan Hans van der Heijden.’

Eind vorig jaar was er al een wisseling in het managementteam van Carlton Hotel Collection.

 Vernieuwing, innovatie en groei 

Carlton Hotel Collection is een bedrijf dat flink investeert in vernieuwing, innovatie en groei. Zo werd het hotel in Mierlo bij Eindhoven eerder dit jaar heropend als HUP, ‘het sportiefste hotel van Nederland’, met ruim 10.000 vierkante meter aan sport- en ontspanningsfaciliteiten. 

Carlton Hotel Collection / Hotel Management International bestaat momenteel uit twaalf viersterrenhotels, waarvan zeven in Nederland, vier in Groot-Brittannië en één in België. In juni wordt in Edinburgh hotel Market Street geopend en in Belfast wordt een hotel ontwikkeld. Na de opening van dat hotel, in 2022, heeft Carlton Hotel Collection een totaalaanbod van 1.500 kamers. 

Met een omzet in Nederland van 47 miljoen euro over 2017, staat Carlton Hotel Collection op plek 41 van de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken 2018.