NXT GM Challenge 2020 levert ruim honderd inschrijvingen op

NXT GM Challenge 2020 levert ruim honderd inschrijvingen op

Voor The NXT GM Challenge 2020, de tweede editie van de wedstrijd voor studenten waarbij de winnaar een jaar lang general manager is van Postillion Amersfoort Veluwemeer, heeft ruim 100 inschrijvingen opgeleverd. Hieruit selecteerden Postillion Hotels en HotelloTOP tien kandidaten die kans maken op dé kickstart van hun carrière.

‘Fantastisch om te zien dat het vak van general manager dus echt leeft onder studenten van alle hotelscholen’, reageert Postillion’s CEO Erik-Jan Ginjaar. De inschrijvingen voor de NXT GM Challenge 2020 kwamen van alle hotelscholen in heel Nederland binnen.

Ook HotelloTOP’s Stephanie van Oorschot benadrukt dat dit aantal hen zeer positief heeft verrast. ‘Het feit dat je als Hotello écht kans maakt om GM te worden van een viersterrenhotel heeft alle Nederlandse hotelscholen duidelijk bereikt.’

De top 10

Uit de 100 aanmeldingen koos een comité van Postillion en HotelloTOP tien kanshebbers, die tijdens een challenge day strijden om een plek in de finale. De drie finalisten en winnaar van The NXT GM Challenge 2020 worden gekozen door een onafhankelijke jury.

Dit is de top 10 van 2020

  • Judith Aardenburg – Stenden Hotel Management School (SHMS'), afstudeerjaar
  • Rico Borst – Stenden Hotel Management School (SHMS'), afstudeerjaar
  • Florianne Hazelzet – Hotelschool The Hague (HTH'), afstudeerjaar
  • Isabelle van den IJssel – Hotelschool The Hague (HTH'), afstudeerjaar
  • Melissa van Rooij – Hotelschool Tio (TiO), afstudeerjaar
  • Julien Schreiner – Stenden Hotel Management School (SHMS'), afstudeerjaar
  • Michelle Slinkman – Stenden Hotel Management School (SHMS'), afstudeerjaar
  • Emma van Walsem – Breda University of applied sciences (BUAS), afstudeerjaar
  • Lotte Willems – Breda University of applied sciences (BUAS), afstudeerjaar
  • Robin de Wit – Hotel Management School Maastricht (HMSM'), afstudeerjaar

Challenge Day

Tijdens de Challenge Day, op 26 oktober, strijdt de top 10 om een finaleplek. Hier presenteren de kandidaten hun visie op het financieel, operationeel en commercieel runnen van een hotel.

De Challenge Day is behalve een wedstrijddag een belangrijk ontwikkelmoment voor deze tien jonge Hotello’s. Zij krijgen verschillende workshops en kennis aangeboden, waar ze hun verdere carrière profijt van hebben. Dit maakt The NXT GM Challenge meer dan een wedstrijd; het is een uniek leermoment, dat de kandidaten een stap verder brengt in hun hospitalitycarrière.

Finale op HotelloTOP Year Event

Van de tien geselecteerde Hotello’s blijven er na de Challenge Day uiteindelijk drie over. Zij strijden in de finale om de positie van general manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Op het HotelloTOP Year Event, tijdens de Horecava op 15 januari 2020, wordt de winnaar bekend gemaakt.

Over The NXT GM Challenge  2020

The NXT GM Challenge wordt georganiseerd door HotelloTOP en Postillion Hotels. HotelloTOP is hét netwerkplatform voor alumni van de Nederlandse Hotel Managementscholen. Postillion Hotels is een oer-Hollandse en vooruitstrevende hotelketen met zeven vestigingen in Nederland.

De initiatiefnemers van deze challenge werken al jaren samen en hebben in 2019 de koppen bij elkaar gestoken om jonge talenten een podium te geven om zich te ontwikkelen en uit te dagen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.

De eerste winnaar van de NXT GM Challenge is Justus van Dam, die inmiddels begonnen is aan zijn jaar als general manager. Binnenkort doet hij op Missethoreca.nl verslag van zijn bevindingen.