Mercure Tilburg: private dining op kamer met livestream uit de keuken

Mercure Tilburg: private dining op kamer met livestream uit de keuken
Foto: Jan van Eijndhoven

De eenmalige actie van Mercure Hotel Tilburg, waarbij gasten tijdens koningsnacht op een hotelkamer konden dineren, was zo'n succes dat het hotel het private dining concept nog even wat langer blijft aanbieden. Gasten kunnen daarbij meekijken in de keuken middels een livestream.

'Na de lancering van ons private dining-arrangement tijdens koningsnacht, kregen wij direct vragen of het arrangement ook in andere weekenden beschikbaar was', zegt Niek van den Broek, directeur van Mercure Tilburg Centrum.

'We hebben gemerkt dat mensen de bijzondere momenten in het leven niet ongemerkt voorbij willen laten gaan. In ons vak zijn we dagelijks bezig met het maken van herinneringen. En deze private dining is dan een mooie herinnering aan het corona tijdperk. Zodoende zien we dat mensen reserveren omdat ze iets te vieren hebben en dat bedrijven het private dining arrangement boeken voor hun medewerkers, om ze te bedanken of in het zonnetje te zetten voor bijvoorbeeld een jubileum.'

Voor dit arrangement worden alle hotelkamers omgebouwd tot privé-restaurants, waar gasten een menu krijgen voorgezet dat bestaat uit diverse amuses, een vijfgangendiner, sprankelend aperitief, bijpassend wijn- of bierarrangement geselecteerd door sommelier Kees Verlaan en tafelwaters.

Overnachten in de kamer zit bij het arrangement in, waarna de volgende ochtend ontbijt op de kamer wordt geserveerd.

Mercure Tilburg private dining
Foto: Jan van Eijndhoven

Livestream uit de keuken

De gerechten komen uit het eigen restaurant Taste, en gasten kunnen op hun kamer meekijken met een livestream uit de keuken. Zo zien gasten de bereiding van de gerechten, en de koks geven via de livestream ook toelichting.

Mercure Tilburg zegt het eerste horecabedrijf in Nederland te zijn wat op deze wijze livestreamen inzet. 'Een idee wat uit nood geboren is, maar ongetwijfeld een blijvertje zal zijn', zegt Van den Broek.

Trolleys en handschoenen

Bij dit private dining arrangement worden uiteraard alle richtlijnen van het RIVM nageleefd. Zo worden de gerechten per roomservice trolley naar de hotelkamers gebracht worden, waar gasten zelf de gerechten van de trolley af kunnen pakken. De roomservicemedewerkers dragen bij aflevering van de gerechten altijd handschoenen.

Restaurant Taste! is inmiddels ook weer geopend voor hotelgasten. Voor de heropening van het restaurant zijn diverse maatregelen getroffen. Zo zijn er afzettafels en roomservice trolleys ingezet om bij het serveren 1,5 meter afstand te kunnen houden. Omdat het restaurant alleen hotelgasten mag ontvangen, is dineren alleen mogelijk in combinatie met een overnachting.

Hotel Ten Cate in Emmen wilde private dinging op hotelkamers aanbieden zonder overnachting, maar werd door de gemeente teruggefloten: dit zou een verkapt restaurant zijn.

Mercure Tilburg Centrum is onderdeel van Heuvelpoort, waaronder ook ibis Tilburg valt. Zowel Mercure Tilburg Centrum als ibis Tilburg zijn franchise hotels van de internationale hotelketen Accor.