Robert Blok nieuwe eigenaar hotel in Kaatsheuvel

Robert Blok nieuwe eigenaar hotel in Kaatsheuvel

De Brabantse horecaondernemer Robert Blok kan weer een bedrijf aan zijn imperium toevoegen. Per 1 februari 2021 voegt hij voor het eerst een hotel toe; zijn zevende horecabedrijf.

Robert Blok neemt met ingang van 1 februari 2021 een hotel in Kaatsheuvel over. De horecaondernemer runt - samen met familie - al drie horecabedrijven in die plaats, een in Oosterhout, in Waalwijk en in Tilburg.

Bedrijven van de familie Blok

  • Bistro Montmartre – Oosterhout
  • Bistro Montmartre – Waalwijk
  • Restaurant Grillig – Tilburg
  • Restaurant Grillig – Kaatsheuvel
  • Friethuys – Kaatsheuvel
  • Het Wapen van Kaatsheuvel – Kaatsheuvel
  • Horeca vakantiepark Europarcs - Kaatsheuvel

Robert Blok laat weten per 1 februari 2021 de trotse eigenaar te worden van Hotel het Peperhuys in Kaatsheuvel. Het is een kleinschalig hotel met 7 kamers voor twee tot zes personen. Dit hotel beschik over een f&b ruimte waar Blok ook invulling aan gaat geven, voor de komst van het hotel zat hier een eetcafé, nu doet de ruimte nog alleen dienst als ontbijtzaal. Hoe hij de ruimte precies gaat invullen, weet de ondernemer nog niet. De familie Blok neemt geen medewerkers over.

Overdracht van december naar februari

In eerste instantie was het plan om in december al het hotel over te nemen, maar het huurcontract tussen pandeigenaar en de huidige exploitanten loopt tot 1 februari. Ook vond Blok uitstel niet bezwaarlijk vanwege de coronacrisis.

Of Blok de naam Peperhuys behoudt, weet hij nog niet. Het overgrote deel van de inventaris - zoals bedden en ander meubilair - is van de pandeigenaar. 'Ik heb nieuwe tv's besteld en wat andere spulletjes, maar we kunnen begin volgend jaar zo van start. Het pand is zeer recent verbouwd, dus dat hoeven wij niet te doen.'

Peperhuys Kaatsheuvel

Het Peperhuys bevindt zich in het centrum van Kaatsheuvel op 15 minuten lopen van de Efteling. Het is begin 2019 geopend en de exploitatie is nu nog in handen van de eigenaren van Hof van ’s Gravenmoer, Monique Dalmayer en Koen Govaerts. Hun huurcontract loopt af en wordt niet verlengd; ze zijn zelf niet de pandeigenaar van 't Peperhuys. Dit is Lejan Koenen. Tevens mede-eigenaar van recycling bedrijf Koenen in Kaatsheuvel.

Vroeger zat er in het pand van Het Peperhuys een contrefort fabriek en werden er onderdelen gemaakt voor de schoenindustrie.