Zussen bouwen in Leiden kantoor om tot hotel

Zussen bouwen in Leiden kantoor om tot hotel

De zussen Evelien Roggeveen-Van Duijn en Lione Van Duyn-Van Duijn bouwen een kantoorpand van hen om tot duurzaam hotel.

In deze onzekere tijden kunnen ondernemers vechten, vluchten of verstijven. De zussen Evelien Roggeveen-Van Duijn en Lione Van Duyn-Van Duijn kiezen voor het eerste.

Als exploitant van Golden Green Hotels investeren deze ondernemers juist nu in het verduurzamen en transformeren van hun vastgoedportefeuille.

Op de hoek van de Schipholweg en Schuttersveldweg in Leiden worden kantoorruimtes omgebouwd tot hotelkamers. In dit pand gaat zich het compleet nieuwe Victoria Hotel vestigen, dat onderdeel is van hun Golden Green Hotel Groep.

Deze hotelgroep heeft al vijf zaken onder zich: Golden Tulip Leiden, Tulip Inn Leiden, Ibis Leiden, Golden Tulip Noordwijk en Golden Tulip Zoetermeer.

Duurzaamheid

Het streven van gemeente Leiden is om van het deel van de stad waar het huidige kantoor staat (Schipholweg/Schuttersveldweg) de meest duurzame kilometer te maken. Door onder andere verduurzaming van de gevel wordt het gebouw weer up to date gemaakt en is het eind 2020 geschikt om gasten te ontvangen.

De bestaande vliesgevels van het pand zijn meer dan 30 jaar oud en worden vervangen door de meest duurzame oplossing. Randstad Geveltechniek heeft een plan opgesteld en gaat dit in het derde kwartaal van 2020 uitvoeren.

Van recycling en isolatie tot aan cradle to cradle gecertificeerde beglazing

In het plan is onder andere opgenomen dat bestaande buitenprofielen gerecycled en vervangen worden door nieuwe buitenprofielen. De bestaande vliesgevelconstructie wordt akoestisch onderbroken en de isolatie en luchtdichtheid worden verbeterd.

Tot slot wordt de volledige beglazing gerecycled en vervangen door beglazing met verbeterd doorzicht en een betere isolatie. Het unieke is dat deze beglazing zelfs cradle tot cradle gecertificeerd is.

Golden Green Hotels

Golden Green Hotels is een familiebedrijf opgericht in 1989,  door Cor van Duijn en zijn vrouw Plony. Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van hun dochters Evelien en Lione. De basisgedachte van de hotelgroep is dat sfeer en service van een hotel in hoge mate het gastvrijheidsgevoel van de gast bepalen.