Amrâth Hotel Lapershoek verlengt stage-samenwerking met MBO

Amrâth Hotel Lapershoek verlengt stage-samenwerking met MBO

Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark in Hilversum en MBO College Hilversum hebben afgelopen februari de handen ineengeslagen om horecastudenten in de huidige omstandigheden toch een stageplaats te kunnen bieden in een representatieve werkomgeving. Hiervoor gingen ze in eerste instantie een samenwerking voor twee maanden aan, nu is die overeenkomst wegens wederzijds succes verlengd.

‘De in februari gestarte samenwerking, waarbij Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark in Hilversum een leerhotel is voor studenten van de opleiding Horeca & Facility wordt door beide partijen als zeer succesvol ervaren en smaakt naar meer’, aldus opleidingsmanager Peter Bon van MBO College Hilversum.

Ook operationeel directeur David Dreese is enthousiast over de samenwerking: 'We zijn er de afgelopen maanden goed in geslaagd om de visie van het onderwijs van het MBO College te vertalen in praktijkgerichte leercontent in ons hotel. Met de chemie die ontstaat tussen onze medewerkers, die mede fungeren als praktijkbegeleiders en de studenten zijn we in staat geweest om met elkaars expertise iets moois neer te zetten. Wij zien er dan ook naar uit om deze samenwerking in de komende maanden verder uit te bouwen.’

General manager van Amrâth Lapershoek, David Gonzalez, sluit zich hierbij aan: ‘Het is mooi om te zien hoe een leerzame en spontane samenwerking ontstaat tussen docenten, hotelmedewerkers en studenten. Duidelijk een mooi voorbeeld van 'Investeren in Mensen' en een Leven Lang Ontwikkelen.’

Inmiddels hebben directievoorzitter Jeroen Ankersmit van MBO College Hilversum en operationeel directeur David Dreese van Amrâth Hôtels de samenwerkingsovereenkomst verlengd tot en met 30 juni.

Jeroen Ankersmit - Directievoorzitter MBO College Hilversum (links) en David Dreese – Operationeel Directeur Amrâth Hôtels (rechts)

Duurzame samenwerking

Momenteel lopen 45 studenten uit meerdere leerjaren stage bij Amrâth Lapershoek waarbij zij op verschillende afdelingen van het hotel verschillende werkprocessen kunnen oefenen.

Daarnaast hebben beide partijen de intentie uitgesproken om de komende jaren tot een duurzame samenwerking te komen waarbij brede opleidingstrajecten in meerdere Amrâth hotels mogelijk zijn. Hiervoor gaan beide partijen de komende maanden hun wensen samenvoegen in een opleidingsplan. Doelstelling van dit opleidingsplan is om meer mensen te enthousiasmeren, werven en behouden voor de hospitalitybranche.

Amrâth Hotel Lapershoek - Arenapark

Amrâth Hotel Lapershoek-Arenapark vindt haar origine in een Gooise villa aan de rand van Hilversum, begin jaren 1900 gebouwd door een notaris. Deze villa werd in de jaren ‘70 in gebruik genomen door Radio Veronica die hier in 1975 als Publieke Omroep, nadat het doek voor de zeezender Veronica was gevallen, haar eerste uitzending maakte.

In 1988 werd het pand, na vertrek van Veronica, getransformeerd tot hotel. Het hotel beschikt over 80 hotelkamers, een à la carte restaurant, een hotelbar, 10 ruime vergaderzalen met capaciteit voor evenementen tot 600 personen en parkeergelegenheid met 160 plaatsen op eigen terrein.

Amrâth Hôtels

De Amrâth hotelgroep beschikt over 11 hotels met samen bijna 1200. De groep realiseert een omzet van zo'n €45 miljoen euro en biedt werk aan 400  medewerkers.

Alle Amrâth hotels liggen op en beneden de lijn Alkmaar – Nijmegen, met een statutaire vestiging in Maastricht. Amrâth Hôtels en het vastgoed is eigendom van de familie Van Eijl. Een aantal hotels is Rijksmonument en/of heeft architectonische waarde als gebouw, zoals paradepaardjes Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht, vijf sterren Grand Hotel Amrâth Amsterdam, gevestigd sinds 2007 in het monumentale Scheepvaarthuis en natuurlijk het in oktober 2014 verworven Kurhaus in Scheveningen, ook een Rijksmonument.

Als gevolg van de coronacrisis moesten afgelopen jaar wel de deuren van twee hotels sluiten: in Nijmegen en Breda. Momenteel bouwt Amrâth aan een nieuw hotel in het centrum van Utrecht, dat in 2023 open moet.