nieuws

De Librije krijgt eigen soap op tv

Restaurant

De Librije krijgt een eigen docu-soap. Cameraploegen volgen Jonnie en Thérèse Boer al sinds juli. De soap gaat over het nieuwe Librije-hotel in Zwolle, dat zeer waarschijnlijk in april haar deuren opent.

De Librije krijgt eigen soap op tv

Dat laat de kersverse beste gastpersoon van Nederland, Thérèse Boer, weten. ‘Het gaat om een docu-soap op RTL. In juli zijn de opnames gestart en naar verwachting starten de uitzendingen zo rond april, wanneer het hotel open gaat’.

De laatste tijd valt in de branche op dat de Boertjes regelmatig gevolgd worden door camera- en geluidsmannen. Zo was de cameraploeg onlangs te zien tijdens de Horecvakbeurs in Brabant, waar Thérèse Boer de gastvrijheidsring in ontvangst nam, bij de Nacht van GaultMillau en deze week nog tijdens de uitreiking van de Lekker Awards.

Veertig filmdagen

‘Het gaat gemiddeld om één opnamedag per week. De hele serie bestaat uit zo’n veertig filmdagen. Daarbij worden bij gevolgd door een cameraploeg. De eerste paar keer was het een beetje onwennig. Nu zijn we eraan gewend’, aldus Boer.

Wanneer de afleveringen te zien zijn, is nog onduidelijk. Wel is bekend dat het wordt uitgezonden op dinsdags op RTL 4, direct na Herman Den Blijker. Voor De Librije is de serie, waar er waarschijnlijk zes van worden gemaakt, een goede pr voor het nieuwe hotel.

Voormalige gevangenis

Het Librije-hotel komt in een voormalige gevangenis in Zwolle. Jonnie en Thérèse Boer bouwen het oude pand om tot een luxe hotelcomplex. Het hotel is de jongste tak aan de Librije-boom. Naast een driesterrenrestaurant beschikt het merk Librije ook over een winkel.

Reageer op dit artikel