nieuws

Grootste wijnfles ter wereld in Zwitserland

Restaurant

Het Zwitserse wijnrestaurant Zum Gupf, vlakbij het Bodenmeer, beschikt sinds kort over de grootste wijnfles ter wereld, die speciaal voor het restaurant gemaakt is. De fles is 2,40 meter hoog, heeft een doorsnee van 68 centimeter en bevat 480 liter zoete Oostenrijkse wijn.

Grootste wijnfles ter wereld in Zwitserland

Het gevaarte weegt zo’n 630 kilo, is gemaakt van ruim een centimeter dik glas en staat in de wijnkelder, waar het restaurant bekend om staat.

De megafles, die zelfs een eigen website heeft, is gevuld met ‘trockenbeeren auslese’ van Kracher uit 2005.

Zum Gupf beschikt over een indrukwekkend aantal van ruim 21.000 flessen wijn. Voor de extra grote flessen is een apart gewelf ingericht, waar ook de megafles staat. Verder hangen in rekken aan het plafond alle maten van ‘Dubbelmagnums’ (3 liter) tot Melchior (18 liter).

Eigenaresse Liliane Eberle van het restaurant in Rehetobel is bezig de fles op te laten nemen in het Guinness Book of Records. Nu is het record nog in handen van Australië, waar een fles van 1,95 meter staat en een inhoud van 290 liter.

Reageer op dit artikel