nieuws

Herberg van Smallingerland ‘ontstijgt’ Bib Gourmand

Restaurant

De Herberg van Smallingerland heeft geen Bib Gourmand vermelding meer. De herberg zegt het kwaliteitsniveau van een Bib Gourmand ontstegen te zijn.

Herberg van Smallingerland ‘ontstijgt’ Bib Gourmand

‘We hebben gesproken met een inspecteur, die zei dat bij Bib Gourmand een eenvoudigere maaltijd past. We hebben gepraat over de complexiteit en de kwaliteit van de gerechten, en die past niet bij Bib Gourmand, stelden zij. Daaruit leiden wij af dat de normen van de keuken hoger zijn dan die van de Bib Gourmand.’, zegt ondernemer Freddy Bult tegen MissetHoreca.nl.

Ster

Verwacht hij dan ook dat hij een ster krijgt? ‘Bescheidenheid siert te mens. We gaan hier geen uitspraken over doen. We zouden het natuurlijk wel op prijs stellen. Mensen vragen het ons wel vaker. Maar wij hier in het Noorden houden van bescheidenheid.’

Prijs

Om in aanmerking te komen voor een Bib Gourmand, moet er een driegangen keuzemenu zijn voor 35 euro. De Herberg hanteert al jaren een vastgesteld driegangen seizoensmenu voor die prijs. Op basis daarvan hebben ze ook de Bib Gourmand ontvangen.

Toch is de prijs van De Herberg niet nu veranderd. Het restaurant is alleen van de lijst afgehaald vanwege de complexiteit en kwaliteit van de gerechten.

‘Wij hebben van Michelin begrepen dat De Herberg een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding hanteert. We hebben er bewust voor gekozen om honderd procent te gaan voor culinaire gerechten van topniveau. Sterwaardig, voor een redelijke prijs. Het gaat ons primair om tevreden gasten met een goede totaalbeleving. Zowel voor wat betreft het gastheerschap als het keukenproduct.’

Reageer op dit artikel