nieuws

Jos Beeres beste wijnkoper van het jaar

Restaurant

Wijnschrijver Hubrecht Duijker heeft de eretitel ‘Wijnkoper van het Jaar’ uitgedeeld aan Wietze Snaak van Jos Beeres Wijnkoperij in Groningen. Duijker geeft deze titel in de zaterdagbijlage van het Financieel Dagblad van 5 november.

Jos Beeres beste wijnkoper van het jaar

Hubrecht Duijker kent de titel Wijnkoper van het Jaar dit jaar voor de 28ste keer toe. Duijker prijst enerzijds de lokale klantenaanpak van Wietze Snaak en anderzijds zijn landelijke netwerk door de digitale media.

Jos Beeres

Samen met zijn vrouw Anouschka is Snaak sinds vier jaar eigenaar van de Jos Beeres Wijnkoperij, een wijnwinkel in het centrum van Groningen. Hij werkte daar ooit als jongste bediende. Inmiddels hebben ze ook een filiaal in Terschelling. Ook veel regionale horeca wordt bediend door Jos Beeres.

Enkele kenmerkende wijnen uit het assortiment volgens Duijker zijn: Sauvignon 2010, Domaine des Cassagnoles (€6,65), de sappige, gulle, door kruidig zwart fruit getypeerde Domiziano 2009, Negroamaro del Salento (€5,50), de zachte, vlezige, enigszins kruidige, gewoon heerlijke Duedipiccho 2008, Chianti Classico (€8,50) en de fraaie, natuurlijk bereide Champagne 7 Crus, Agrapart & Fils (€30,40).

Reageer op dit artikel