nieuws

Margo Reuten Chef van het Jaar GaultMillau 2012

Restaurant

Margo Reuten is maandag in het Afas Circustheater benoemd tot Chef van het Jaar in de GaultMillau-gids van 2012. Het is voor het eerst in de 6-jarige geschiedenis van GaultMillau Nederland dat een vrouwelijke chef-kok deze prijs ontvangt. ‘Vorig jaar kriebelde het, maar nu had ik helemaal nergens op gerekend.

Margo Reuten Chef van het Jaar GaultMillau 2012

Reuten kwam met haar pumps in de hand het podium op gerend. ‘Dit is helemaal fantastisch, als vrouw in deze mannenwereld. En Sergio pas maar op, wij komen eraan.’

Tweesterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht staat in de nieuwe gids vermeld met 17 punten.

Jan van Lissum

‘Vorig jaar ging het om een chef van een restaurant dat achttien jaar actief was en dat gold ook voor ons. Toen dacht ik nee toch, maar werd ik het niet.’ Pas toen de jury sprak over een serviestik, ging er bij Reuten een belletje rinkelen. ‘Dat kon er maar één zijn. Ik had echt nergens op gerekend. Jan van Lissum had helemaal geen hint gegeven.’

Vorig jaar won Edwin Vinke van De Kromme Watergang de titel Chef van het Jaar.

Cas Spijkers

Ook Reuten stond uitvoerig stil bij het verlies van de zaterdag overleden Cas Spijkers. ‘Dankzij hem zitten wij hier met al die knappe koppen. We hebben allemaal wel iets van hem geleerd. Cas, ik weet niet waar je nu bent, maar geniet en drink een goed glas. Dan zorgen wij ervoor dat we je vak waardig voortzetten.’

Meer over GaultMillau 2012:

Reageer op dit artikel