nieuws

Topkoks eren Ferran Adria in boek en video

Restaurant

Jonnie Boer, Ron Blaauw, Angélique Schmeinck, Moshik Roth, Francois Geurds, Edwin Vinke en Niven Kunz brengen gezamenlijk een culinaire hommage aan Ferran Adria. De chefs geven inzicht in de invloed van Ferran Adria op hun eigen keuken.

Topkoks eren Ferran Adria in boek en video

De culinaire hommage wordt gegeven in de vorm van videoverslagen, teksten en recepten. Samen met de film ‘El Bulli, Cooking in Progress’, wordt deze speciale productie gepresenteerd op 21 november in Hoofddorp.

Naast de genoemde zeven Nederlandse chefs werken ook drie Belgen mee aan dit bijzondere ‘kookboek’. Het gaat om Dave de Belder, Kristof Coppens en Kobe Desramaults.

El Bulli

Afgelopen zomer sloot Ferran Adria het wereldberoemde driesterren restaurant El Bulli in het Spaanse Roses. In de hommage vertellen de tien chefs over hun persoonlijke link met El Bulli of Ferran Adria. Dat doen ze in verhalen, foto’s, recepten en in filmpjes, die ook op de dvd staan.

Deze hommage aan Ferran Adria is een initiatief van Cinema Delicatessen en Mister Kitchen. De film samen met de culinaire hommage kost 34,95 en is te bestellen bij onder meer bol.com.

Bekijk hier een trailer


Reageer op dit artikel