150e keurmerk restaurant Gastvrij voor Vegetariërs

150e keurmerk restaurant Gastvrij voor Vegetariërs

Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte heeft recent als 150ste restaurant in Nederland het keurmerk Gastvrij voor Vegetariërs gekregen. Dit keurmerk wordt gegeven aan restaurants die op hun menukaart genoeg keuze bieden aan mensen die geen vlees willen eten.

Het keurmerk wordt beheerd door de Nederlandse Vegetariërsbond (NVB). ‘Met dit keurmerk maakt De Bloemenbeek duidelijk dat ook in dit restaurant goed vegetarisch kan worden gegeten. Vleesloos eten past in een bewuste en gezonde levensstijl, maar nog niet alle restaurants spelen hier goed op in’, aldus directeur Floris de Graad van de NVB.

Chef de cuisine Lars van Galen van De Bloekenbeek voert een separate kaart met vegetarische gerechten. ‘Daarvoor gebruiken wij biologisch geteelde en verwerkte producten of ingrediënten van eigen Twentse bodem, onder andere van Landgoedtuinderij “De Witte Raaf” en shiitake Masselink’, aldus Van Galen.

Een grote groep van ongeveer 4 miljoen mensen kiest er bewust voor om minder vlees te eten, zo laat de NVB weten. Daarnaast telt Nederland ruim 800 duizend vegetariërs. De NVB zegt dat de ervaring van deze groepen is dat ze in de horeca niet altijd even goed worden bediend.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.