nieuws

Asbest vrij bij brand restaurant

Restaurant

Bij de brand van restaurant The Green House in Eibergen is vorige week asbest vrijgekomen. De asbest is afkomstig van dakplaten die door de grote hitte zijn gesprongen. Rondom het afgebrande wokrestaurant zijn hekken geplaatst.

Asbest vrij bij brand restaurant

Het asbest wordt zo snel mogelijk opgeruimd. De ernst van de vervuiling zal nader worden onderzocht. De verzekering gaat nog op zoek naar de oorzaak van de brand. De politie ziet vooralsnog af van een technisch onderzoek. Aangenomen wordt dat de brand niet is aangestoken.

“Er is volgens ons geen sprake van een misdrijf”, aldus politievoorlichter B. Top. “De verzekering en de eigenaar proberen wel achter de oorzaak te komen. Wanneer zij op opmerkelijke zaken stuiten, dan wordt daarvan melding gemaakt. Met die nieuwe gegevens kunnen we alsnog besluiten tot een technisch onderzoek.”

Eigenaar Hu uit Oldenzaal en uitbater Hu uit Nijmegen, zijn aangeslagen door de brand, maar willen de wederopbouw zo snel mogelijk ter hand nemen. “Natuurlijk, want het restaurant liep goed.”