nieuws

Bekend Belgisch restaurant dicht

Restaurant

Het voormalige Belgische tweesterrenrestaurant De Bijgaarden in Groot-Bijgaarden is failliet. Het restaurants is slachtoffer geworden van de crisis.

Bekend Belgisch restaurant dicht

Eigenaar Filip De Witte laat weten dat het faillissement het gevolg is van de crisis. Vooral zakelijke gasten bleven de laatste tijd weg.

De Witte nam het uit 1976 daterende restaurant enkele jaren gelden over van topchef Willy Vermeulen. De Witte bekleedde voor zijn functie als chef-kok een topfunctie bij een autotoeleveringsbedrijf.

Restaurant De Bijgaarden telde enkele jaren geleden nog twee Michelinsterren. Nu is het dicht. Volgens De Witte heeft de crisis het luxe restaurant de das omgedaan.

‘Vooral mensen uit de zakenwereld en uit bedrijven uit het Brusselse kwamen hier eten. De crisis barstte in alle hevigheid los in 2008 en we voelden al meteen de gevolgen. We moesten de tering naar de nering zetten en enkele mensen moesten vertrekken. Toch hebben we al die tijd dezelfde kwaliteit aangeboden’, aldus De Witte op de Belgische nieuwssite Nieuwsblad.be.

Een curator buigt zich over de toekomst van het restaurant. Mogelijk wordt er een koper gevonden die een doorstart wil maken met het restaurant.

Reageer op dit artikel