Duijker wil afschaffing bubbeltax op politieke agenda

Duijker wil afschaffing bubbeltax op politieke agenda

In navolging van de oproep van gisteren om de extra belasting op mousserende wijnen af te schaffen, start wijnauteur Hubrecht Duijker start samen met wijnblog Bythegrape.com een online petitie. Doel van de petitie is om het onderwerp op de politieke agenda te krijgen.

Duijker laat weten dat zijn oproep van gisteren voor veel en louter positieve reacties heeft gezorgd. In navolging van zijn afkeer tegen de extra hoge belasting op mousserende wijnen komt hij samen met Bythegrape.com met een officieel petitieformulier.

‘Vandaag of morgen staat dit formulier online. Wanneer we 40.000 handtekeningen halen, kan het onderwerp op de politieke agenda van de Tweede Kamer komen’, aldus de bekende wijnauteur.

Duijker vindt het niet meer van deze tijd dat op mousserende wijnen extra belasting wordt geheven. Hij pleit voor gelijke behandeling van mousserende en ‘stille’ wijnen. Dinsdag maakte hij daar melding van op zijn website www.hubrechtduijker.com.

Mocht het daadwerkelijk tot een afschaffing van de bubbeltax komen, dan vaart de horeca er volgens Duijker wel bij. ‘Als je als ondernemer x maal de inkoop doet, dan kan dit betekenen dat wijnen voor flink minder geld op de wijnkaart kunnen komen. Dit is weer aantrekkelijk voor consumenten’, aldus Duijker.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.