nieuws

Finalisten Bocuse d’Or Nederland bekend

Restaurant

Zowel Toine Smulders als Marco Poldervaart staan aan de start van de Nederlandse finale om de Bocuse d’Or. Dat blijkt uit de officiële line up van de finale, die de organisatie van de kookwedstrijd bekend heeft gemaakt.

Finalisten Bocuse d’Or Nederland bekend

Smulders, eigenaar van Villa Copera in Tolkamer, is wereldkampioen koken. Poldervaart, eigenaar van De Gastronoom in Harlingen, was vorig jaar nog coach van Wim Klerks, de Nederlandse deelnemer aan de internationale finale in het Franse Lyon.

Naast Smulders en Poldervaart nemen ook Lars van Galen (De Bloemenbeek in De Lutte), Jan Mommersteeg (Achmea/Interpolis), Jonathan Zandbergen (Polman’s Huis), Lars Albers (Ivy in Rotterdam) en Freddy de Voor (De Kersentuin in Amsterdam).

De finale van de Bocuse d’Or Nederland wordt 12 oktober gehouden en vindt plaats in De Rooi Pannen in Tilburg. Opdracht voor de finalisten is om binnen vijf uur zes vlees- en zes visgerechten te maken en op bord te presenteren. De verplicht te gebruiken producten zijn kalfslende, zalm, mosselen, wilde Zeeuwse oesters, scheermessen en champagne.

Bekijk ook onze weblog over de Bocuse d’Or

Reageer op dit artikel