nieuws

Goede halfjaarcijfers voor Sligro

Restaurant

De nettowinst van Sligro is in de eerste helft van dit jaar met 20,3 procent gestegen tot bijna €34 miljoen. Dit heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. De totale omzet over de eerste helft van dit jaar kwam 6,2 procent hoger uit op 1,185 miljoen euro.

Goede halfjaarcijfers voor Sligro

Foodservice behaalde in de eerste helft van dit jaar een autonome omzetgroei van 2,5 procent. Volgens Sligro doet het bedrijf het hiermee beter dan de totale markt. De netto-omzet in foodservice bedroeg 778,6 miljoen euro tegen 759,4 miljoen een jaar eerder.

Sligro onthield zich zoals gebruikelijk van het uitspreken van een concrete verwachting voor heel 2011, maar stelde wel dat de economische vooruitzichten nog onzeker zijn. Het bedrijf verwacht dat de consumentenbestedingen stabiel zullen blijven. Bij een dergelijke markt horen volgens Sligro sterke prijsconcurrentie en druk op de winstmarges.

Foodretail

De ombouw van 20 in 2010 overgenomen Sanders Supermarkten naar de EMTÉ-formule van Sligro is afgerond. Sligro gaat in de tweede jaarhelft bouwen aan de groei van deze vestigingen. De laatste Golff-supermarkten worden de komende maanden ook omgebouwd tot EMTÉ.

Reageer op dit artikel