nieuws

Iglo-restaurant moet wijken voor kantoren

Restaurant

Canada’s laatste iglo, waar al 27 jaar een restaurant in gevestigd is, gaat binnenkort tegen de vlakte. Op de plek van het eethuis moet een kantoorcomplex verrijzen.

Iglo-restaurant moet wijken voor kantoren

De Kamotiq Inn ligt slechts 200 kilometer onder de poolcirkel, in het Inuit-stadje Iqalit. Door het zachter wordende klimaat is de economische activiteit in het gebied de afgelopen kwart-eeuw sterk gestegen.

Nu moet het restaurant, wat prominent aan twee kruisende hoofdwegen midden in het stadje ligt, wijken voor een 4600 vierkante meter kantoorpand.

De houten iglo werd in 1980 gebouwd door lokale leraren, nadat de vader van een leerling in de klas had verteld hoe hij vroeger als Inuit in een sneeuw-iglo leefde. Sinds de opening hebben dochter Suzie en vader Simonie Michael bijna dagelijks bij de Kamotiq Inn gegeten.

Reageer op dit artikel