nieuws

Ingrijpende verbouwing sterrestaurant Bij Jef

Restaurant

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Bij Jef in Den Hoorn op Texel is vanwege een grootscheepse verbouwing tot op de fundering afgebroken. De ingrijpende restauratie van het restaurant is volgens de eigenaren Jef Schuur en Nadine Mögeling noodzakelijk om op topniveau mee te kunnen blijven draaien.

Ingrijpende verbouwing sterrestaurant Bij Jef

‘We willen doorgroeien en dan is elk detail van belang. Het gaat niet alleen om de smaak en de ingrediënten. Ook de entourage is enorm belangrijk. En die was onvoldoende voor het niveau dat wij nastreven’, aldus topkok Jef Schuur.

Het plan is om het interieur van het restaurant volledig te restylen en op de eerste verdieping luxe hotelsuites te maken. De inrichting van het horecabedrijf moet een mix worden van Italiaans design en Texelse creativiteit.

‘In veel restaurants lijken de stoelen op elkaar. We zijn in Italië op zoek gegaan naar iets bijzonders en hebben stoelen laten maken naar onze persoonlijke smaak’, aldus Nadine Mögling. De tafels krijgen zijden tafellinnen en de eyecathers in het restaurant worden gemaakt van beton.

Mögling: ‘Onze binnenhuisarchitect en vriend Arie-Pieter Grootjen had een geweldig idee en dat hebben we samen met betonspecialist Bart Boon uitgewerkt. Voor alles wat we doen geldt dat we alleen het mooiste en het beste willen’.

Bij Jef wordt verder uitgebreid met een serre die gebruikt zal worden als aperitiefruimte en hotellounge. Bij Jef bezit een Michelinster en staat met 16 punten genoteerd in de gids van GaultMillau.

Reageer op dit artikel