nieuws

iPod-menu in topzaak The Fat Duck

Restaurant

De Britse topkok Heston Blumenthal, eigenaar van het fameuze restaurant The Fat Duck, heeft een menu bedacht waarbij gasten een iPod moeten dragen. Door de gerechten te begeleiden met muziek komt de smaak nog beter tot zijn recht, meent Blumenthal.

iPod-menu in topzaak The Fat Duck

Het speciale menu heet The sounds of the sea, zo meldt Koksforum.nl. Gasten die het menu bestellen luisteren via een iPod naar het geluid van de zee. Gelijktijdig krijgen ze een strand-achtig tafereel op hun bord voorgeschoteld, compleet met ‘eetbaar zand’, zeewier en een ‘schuimachtige golf’.

iPod-menu
Uitgangspunt van het speciale ‘iPod-menu’ vormt een onderzoek aan de universiteit van Oxford. Blumenthal ontdekte dat proefpersonen oesters lekkerder vonden wanneer er zeegeluiden werden afgespeeld. De smaak is met zeegeluiden zouter en intenser.

Heston Blumenthal behoort tot de beste koks ter wereld van dit moment. Zijn restaurant The Fat Duck in het Britse dorp Bray in de streek Berkshire beschikt over drie Michelinsterren. The Fat Duck werd in 2005 door Restaurant Magazine uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Blumenthal staat vooral bekend om zijn experimenten in de keuken en op het bord.

Zie ook:
Heston Blumenthal verrast Jacob Jan Boerma

iPod-menu in topzaak The Fat Duck

Reageer op dit artikel