nieuws

Italiaanse keuken op nummer één

Restaurant

De Italiaanse keuken is wereldwijd het meest populair, gevolgd door de Franse en de Thaise keuken komt op nummer drie. Minst geliefd zijn de Scandinavische en Russische gerechten.

Italiaanse keuken op nummer één

Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com onder 2500 reizigers wereldwijd. Meer dan twintig procent van de ondervraagden vindt de Italiaanse keuken de beste ter wereld.

Ook bij ruim twintig procent van de Nederlandse vakantiegangers is de Italiaanse keuken favoriet. Thaise kost komt bij ons met zestien procent op een goede tweede plaats, gevolgd door de Franse, Indische en Spaanse cuisines.

Locale keuken

87 procent van de reizigers die naar het buitenland op vakantie gaan, test de lokale keuken. Voor meer dan een kwart van de ondervraagden was de plaatselijke cuisine ooit de belangrijkste reden voor een bezoek aan een bepaalde bestemming. De ruime meerderheid geeft echter aan dat eten niet doorslaggevend is, maar wel een belangrijke rol speelt bij de keuze van een bestemming.

Reageer op dit artikel