nieuws

Kranenborg lang verbonden aan Hof van Saksen

Restaurant

Topkok Robert Kranenborg gaat de culinaire kar trekken bij het nieuwe landschapsresort Hof van Saksen in het Drentse Nooitgedacht. Kranenborg adviseert Hof van Saksen over de gastronomische invulling van het resort. Hij heeft een oude bekende aangesteld als chef-kok van het gastronomische restaurant Du Nord.

Kranenborg lang verbonden aan Hof van Saksen

Pieter de Ronde is door Kranenborg aangesteld als chef-kok van Du Nord, één van de vier eetgelegenheden. De Ronde komt uit de ‘Kranenborg-school’. Ze werkten eerder samen bij onder meer Corona in Den Haag.

Naast restaurant Du Nord is Kranenborg ook betrokken bij het Italiaanse restaurant Coccinella, het Grand Café en selfservice restaurant Al Fresco. De laatste drie eetgelegenheden zijn inmiddels in gebruik. De Nord gaat in september open.

Voor Du Nord maakt Kranenborg niet alleen de menu- en wijnkaart, ook heeft hij zich beziggehouden met de samenstelling van het keukenteam. Het restaurant met zeventig zitplaatsen wordt in de keuken bemand door acht koks. Deze week gaat Kranenborg proef draaien met het restaurant. Kranenborg heeft een meerjarige samenwerking met Hof van Saksen.

Hof van Saksen is een nieuw, groot resort in het Drentse plaatsje Nooitgedacht. Het park, bestaande uit Saksische boerderijen met sauna en whirlpool, opende op 22 juni haar deuren. Het park kenmerkt zich door buitengewone luxe en comfort. De exploitatie wordt gerund door Phanos Resorts. Met Hof van Saksen is een investering van 155 miljoen euro gemoeid.

Video van Hof van Saksen met aan het woord Chef de Cuisine Pieter de Ronde

Reageer op dit artikel