nieuws

Marco Poldervaart geslaagd voor meesterproef

Restaurant

Chef-kok Marco Poldervaart van de Gastronoom in Harlingen is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Hij mag zich in maart, na zijn inauguratie, officieel SVH Meesterkok noemen. Hij wordt de 131e SVH Meesterkok die Nederland rijk is.

Marco Poldervaart geslaagd voor meesterproef

Dat bevestigt Carsten Klint van SVH tegen MissetHoreca.nl. Hij zegt dat de jury met name onder de indruk was van de goede technieken en bereidingswijze van Poldervaart. ‘Marco werkt met vis die rechtstreeks vanaf de boot aangeleverd wordt. Hij gebruikt echt hele mooie, verse producten die uit de regio komen.’

Poldervaart zelf zegt ‘apetrots’ te zijn. ‘Ik ben de eerste échte Friese Meesterkok’. Er zijn wel meer Meesterkoks in Friesland, maar alleen Poldervaart is daar ook geboren.

‘Het is altijd mijn doel geweest om Meesterkok te worden, dat heb ik 15 jaar geleden al geroepen. Het is het hoogsthaalbare.’, aldus Poldervaart zelf.

Een gerecht dat de jury imponeerde tijdens de Meesterproef was een rouleaux van zeeduivel met klassieke Hollandaisesaus, salade van Wad-kokkels, couscous augurk en harinkaviaar. ‘Het had alles in zich qua smaak. Er zat spanning in, zout, zuur, en hij liet mooie technieken zien. Hij verwerkte er ook nog een paddenstoelen farce in.’

De commissie, bestaande uit SVH Meesterkoks Otto Nijenhuis (Château St. Gerlach) en Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Hotel Okura Amsterdam) en secretaris Carsten Klint, heeft hem op meer dan honderd punten beoordeeld en is een hele dag bij Poldervaart in zijn restaurant geweest. Aan het einde hoorde hij dat hij zijn Meesterproef SVH Meesterkok succesvol heeft afgelegd.

Poldervaart is de 131e SVH Meesterkok wanneer hij geïnaugureerd wordt. Lucas Rive wordt in januari de 129ste, François Geurds wordt in februari nummer 130. Poldervaart neemt op 25 januari deel aan de Bocuse D’Or in Lyon namens Nederland.

Reageer op dit artikel