nieuws

Mart Scherp start eigen restaurant

Restaurant

Chef-kok Mart Scherp en zijn (gast)vrouw Dhani verlaten per 7 augustus restaurant De Bourgondiër in Vlissingen. Ze beginnen in oktober hun eigen restaurant in Middelburg.

Mart Scherp start eigen restaurant

Het echtpaar neemt in de Zeeuwse hoofdstad ‘Ten Weijngaert’ over. Ze zullen de eetgelegenheid voortzetten als restaurant Scherp.

‘We hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we graag met zijn tweeën een zaak wilden beginnen’, vertelt Zeeuwse chef. Ook de huidige werkgever van het echtpaar was daarvan op de hoogte en moet nu op zoek naar een nieuwe chef en gastvrouw.

Het concept en de inrichting van het Middelburgse restaurant wordt totaal anders. ‘Het is nu nog een jaren zestig interieur, maar het wordt een trendy zaak met een modern uiterlijk waar ook mooie oude elementen zoals houten balken in zitten’, vertelt Mart Scherp aan de redactie van Misset Horeca. Er staat een verbouwing van twee maanden gepland.

Wat betreft het niveau wil het echtpaar Scherp op dezelfde voet verder gaan als in de Bourgondiër, dat in het bezit is van een Bib Gourmand van Michelin. ‘We willen kwaliteit voor een betaalbare prijs bieden en inzetten op een mooi drie gangenmenu voor dertig euro’ Scherp ziet kansen in Middelburg zeker nu deze week bekend is geworden dat sterrestaurant Het Groot Paradijs de Zeeuwse stad gaat verlaten.

In de periode dat Mart en Dhani Scherp in De Bourgondiër werkten, verwierf het restaurant landelijke bekendheid. In 2004 kreeg dit restaurant in Vlissingen een bib gourmand. Een jaar daarvoor won het koppel de prestigieuze culinaire wedstrijd De Zilveren Champignon.

Reageer op dit artikel