nieuws

Michelin België: geen nieuwe driesterrenzaak

Restaurant

In de nieuwe Michelingids België-Luxemburg 2010 krijgt België vier extra restaurants met twee sterren. Er komen geen restaurants met drie sterren bij. Het totale aantal sterrenrestaurants is gestegen van 104 in 2009 naar 114 dit jaar.

Michelin België: geen nieuwe driesterrenzaak

Restaurants Het Hof van Cleve van Peter Goossens in Kruishoutem en De Karmeliet van Geert Van Hecke in Brugge behouden beiden hun driesterren.

Twee sterren

De vier restaurants die er van Michelin een ster bij krijgen en op twee uitkomen zijn: Slagmolen in Opglabeek, Hertog Jan in Brugge, L’eau Vive in Profondeville en Château du Mylord in Ellezelles. Dat laatste restaurant wint daarmee de ster terug die het drie jaar geleden verloren heeft. België telt nu 14 restaurants met twee sterren.

Vijftien nieuwe namen

De gids telt 98 restaurants met één ster, waar van vijftien nieuwe. De gids is lovend over het restaurant Nuance in Duffel. Ook Li Cwerneu in Hoei krijgt zijn eerste ster. Dit restaurant heeft een vrouwelijke chef.

Bib Gourmand

In de nieuwe gids krijgen 125 restaurants – 11 meer dan vorig jaar – een ‘Bib Gourmand’: die erkenning krijgen goeie restaurants die een compleet menu aanbieden voor maximaal 35 euro.

Reageer op dit artikel