nieuws

Mohamed el Harouchi: kneuzing in de hersenstam

Restaurant

Mohamed el Harouchi, de chef van sterrestaurant Solo in Gorinchem die in de nacht van donderdag op vrijdag 25 november zwaar gewond raakte bij een auto-ongeluk, heeft een kneuzing in de hersenstam. Verder heeft hij geen lichamelijk letsel. Hoewel de artsen positief gestemd zijn, is het afwachten of El Harouchi ooit nog weer zal koken.

Mohamed el Harouchi: kneuzing in de hersenstam

Dit laat compagnon Marcel Hak weten. ‘Hij beweegt armen en benen, reageert op pijnprikkels. Maar echt communiceren met hem is niet mogelijk. Hij praat wel, maar onsamenhangend. Een antwoord geven op een vraag, daar is hij nog niet toe in staat.’

Veel vragen

Marcel Hak en de familie van El Harouchi hebben positieve gevoelens over het herstel van El Harouchi. De neuroloog van de chef-kok wil echter geen garanties geven. ‘Wij stellen hem ook de vraag of hij weer zou kunnen lopen of koken, maar daar krijgen we nog geen antwoord op. Het is echt een kwestie van afwachten.’

Chef El Harouchi ligt niet meer op de intensive care, hij is uit zijn coma maar krijgt wel slaapmedicatie toegediend. Hij kampte afgelopen week met neurologische terugvallen die veroorzaakt werden door de zwelling in de herstenstam die soms afnam en daarna weer toenam.

Restaurant Solo in Gorinchem draait onder leiding van sous-chef Gerrit van den Berg verder. ‘Het team is sterk en we hebben voldoende mensen. Kerstavond draaien we ons kerstdiner en daarna sluiten we tot 4 januari. Dat is niet anders dan andere jaren’ besluit Hak.

Reageer op dit artikel