nieuws

Nieuwe wedstrijd: Soep van het Jaar

Restaurant

Er komt een soepwedstrijd. Zowel horecaprofessionals als amateurs kunnen meedoen aan de wedstrijd Beste Soupier van de Benelux. De eerste deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld. Daaronder onder andere een kok van een sterrestaurant.

Nieuwe wedstrijd: Soep van het Jaar

De organisator van de wedstrijd, Food Inspiration, vindt dat er naast barista, sommelier en rotisseur ook vakmensen zijn die soep maken. ‘Met de Soupier van het jaar verkiezing starten we een vakwedstrijd waarin het volledig draait om soep’, aldus Moniek De Jongh namens de organisatie.

In de voorrondes van de wedstrijd sturen de deelnemers een eigen receptuur en een foto van het opgemaakte gerecht in. De inzendingen worden beoordeeld op originaliteit, presentatie en smaak.

Bij de inschrijving kunnen deelnemers hun voorkeur uitspreken voor vijf verschillende categorieën:

1.Pimp your Classics.

2. De beste maaltijdsoep.

3. De beste vegetarische soep.

4. De lowest foodmilessoep.

5. Max-6-ingrediëntensoep.

De eerste twintig aanmeldingen voor de ‘soep van het jaar’ verkiezing zijn al binnen, zo laat de organisatie weten. Daaronder onder meer Rick van Kemenade van het met één Michelinster bekroonde restaurant One in Roermond. Voor de wedstrijd is een speciale website opgezet: www.soepvanhetjaar.nl.

Reageer op dit artikel