nieuws

Opten is SVH Meestergastronoom

Restaurant

Ronald Opten, maître van sterrestaurant De Vrienden van Jacob in Santpoort, mag zich SVH Meestergastronoom noemen. Opten legde succesvol de meesterproef af. Deze SVH-titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor de bediening.

Opten is SVH Meestergastronoom

De proef werd afgenomen topgastronomen Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) en Roy Pelgrim (Cordial, Oss) en secretaris van de Commissie Meesterproef, Jasper van Almenkerk.

Vanzelfsprekend werd de proef afgelegd in restaurant De Vrienden van Jacob (M*L14GM16) op het landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Opten verzorgde onder meer een lunch en een uitgebreide proeverij.

Naast de presentatie en het serveren van het menu op meesterlijk niveau, werd Opten tijdens de proef ook beoordeeld op de instructie en begeleiding van de brigade, organisatie en planning van processen binnen het gastvrijheidsconcept, automatisering, financieel management, en de samenstelling van de wijn- en spijskaart in combinatie met de keuken.

Op een nader te bepalen datum zal de officiële inauguratie plaatsvinden. Opten krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die horen bij de titel SVH Meestergastronoom.

Zie ook:

Passie bezorgt Ronald Opten sommelier-award

Reageer op dit artikel