nieuws

Restaurant de Echoput breidt kookschool uit

Restaurant

Hotel Gastronomique de Echoput breidt zijn kookschool uit. In september komt er een tweede serie cursisten bij. Tijdens de opleiding leggen de cursisten ‘op een intensieve manier’ een fundament voor een carrière in de gastronomie,

Restaurant de Echoput breidt kookschool uit

De Echoput leidt zijn cursisten op tot gastheer/gastvrouw – cusinier. De leerlingen komen onder de hoede van meesterkok Theus de Kok, die hij vanaf september op maandagen en dinsdagen traint. De Kok noemt dat een unicum in Nederland.

Deelnemers komen van alle hoeken uit het land, ieder met zijn eigen ambities. ‘Mensen die het vak in willen, maar ook mensen die hun kennis willen ophalen of zich willen laten omscholen’, zegt de Kok in dagblad de Stentor.

In de schoolbanken van de echoput beginnen de studenten met een deel warenkennis, daarna kunnen ze zich uitleven op gerechten en wordt hun wijnkennis bijgespijkerd. Iedere keer staat een ander product centraal.

Volgens De Kok past de combinatie van koken en wijnkennis goed bij de huidige tijd. Hij zegt dat het traditionele onderscheid tussen de kok en gastheer vervaagt. In de moderne gastronomie draait het volgens hem om een totaalbeleving. Koks moeten meer van wijn weten en gastheren meer van de keuken.

De zogenaamde ‘turbocursus’ borduurt voort op de Academie voor Gastronomie, opgericht door eigenaar Peter Klosse. Hij staat bekend als ‘grondlegger van de moderne smaakleer’. De Academie bestaat sinds 1991 en zette in 2003 samen met vier ROC’s een opleiding aankomend gastronoom op.

Reageer op dit artikel