nieuws

Restaurant Lai Sin Zei verkocht

Restaurant

Restaurant Lai Sin Zei in Driebergen is verkocht. Eigenaar Lai Sin (67) gaat met pensioen. De nieuwe eigenaar, een particuliere investeerder, heeft inmiddels een nieuwe huurder voor het pand.

Restaurant Lai Sin Zei verkocht

Het nieuws over het stoppen van Lai Sin Zei wordt gemeld door restaurantorganisatie Alliance Gastronomique, waar het restaurant lid van was. Met het sluiten van het restaurant stopt ook het lidmaatschap van Lai Sin bij de Alliance na bijna zeventien jaar.

Het pand wordt de komende tijd flink verbouwd. Per 1 januari 2012 wordt er een nieuw restaurant onder een andere naam geopend.

Een paar weken geleden tekende De Telegraaf op dat het restaurant in de verkoop stond. Tegenover Misset Horeca liet Lai Sin weten dat het artikel uit zijn verband was getrokken. Wel stelde hij dat er belangstelling was.

Restaurant Lai Sin Zin was jarenlang in het bezit van een Michelinster. In november 2008 pakte Michelin de ster af. In de eerste Misset Horeca Chinese Top-100 twee jaar geleden behoorde het restaurant tot de vijf beste Aziatische eetgelegenheden van Nederland. Het jaar erop daalde het naar plaats 91 in de ranglijst.

Reageer op dit artikel