nieuws

Restaurant Sonoy 24/2 open

Restaurant

Restaurant Sonoy in Emmeloord gaat op 24 februari open. Dat laat eigenaar Paul van Staveren weten. Het restaurant, voorheen gevestigd in Blokzijl onder de naam Hof van Sonoy, krijgt vier verdiepingen in de voormalige watertoren van Emmeloord.

Restaurant Sonoy 24/2 open

De opening is een week later dan gepland, omdat diverse voorzieningen nog niet gereed waren, laat Van Staveren weten. Op 24 februari gaat het restaurant open in de Poldertoren, de voormalige watertoren van Emmeloord en op grote afstand van de stad al zichtbaar in het vlakke polderlandschap van de Noordoost Polder.

‘We nemen vier verdiepingen van de oude watertoren in gebruik voor ons restaurant. Naast een eetgedeelte krijgen we ook de beschikking over een vergaderruimte. Het niveau van het restaurant blijft hetzelfde als voorheen’, aldus Van Staveren. Hof van Sonoy beschikte jarenlang over een Michelinster, maar raakte deze onlangs kwijt door de aankondiging van de verhuizing.

Door de sluiting van Hof van Sonoy in Blokzijl en de opening van Restaurant Sonoy in Emmeloord is het personeel tijdelijk ondergebracht bij De Librije in Zwolle. Van Staveren: ‘Ze hebben daar vijf weken lang stage kunnen lopen’.

Naast hoofdhuurder Restaurant Sonoy is ook de lokale VVV gevestigd in de Poldertoren. Gasten van Restaurant Sonoy kunnen overnachten in Hotel ’t Voorhuys, pal naast Restaurant Sonoy.

Reageer op dit artikel