nieuws

Restaurants zitten Ben van Beurten dwars

Restaurant

Restauranthouders in Den Helder zijn tegen lokale overheidssteun voor het nieuwe opleidingsrestaurant van Ben van Beurten in de Noord-Hollandse stad. De lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van ‘de schijn van belangenverstrengeling’.

Restaurants zitten Ben van Beurten dwars

Op de website van het Noordhollands Dagblad staat te lezen dat restauranthouders in Den Helder bij de gemeenteraad hebben geprotesteerd over financiële steun vanuit de lokale politiek voor het nieuwe restaurantinitiatief.

Voorzitter Dave Klein van de lokale afdeling van KHN spreekt over ‘de schijn van belangenverstrengeling’ en dat financiële hulp het ondernemersrisico van het nieuwe opleidingsrestaurant ‘zeer beperkt’.

Ben van Beurten wil samen met de Heldense ondernemers Tom van den Berg en Kees Jan Tuin een opleidingsrestaurant starten in Den Helder. Van Beurten was eerder actief voor de Amsterdamse opleidingsrestaurants The Colour Kitchen en Fifteen.