nieuws

Roussillon Dessert Trophée voor Wolfslaar

Restaurant

Lars Hoogheim en Martijn Struijk van restaurant Wolfslaar in Breda hebben de Nederlandse finale van de vijfde editie van de Roussillon Dessert Trophée gewonnen. Zij mogen in februari naar de internationale finale in Perpignan.

Roussillon Dessert Trophée voor Wolfslaar

De wedstrijd om de Roussillon Dessert Trophée 2008 vond plaats in de Kunsthal Rotterdam, tijdens het culinaire evenement Kunsthal Kookt. Deelnemers kregen de opdracht om de beste match te maken van een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon én een chocoladedessert.

Vier teams streden in de finale om deelname aan de internationale finale en om de hoofdprijs: een reis naar de Roussillon inclusief stage bij de École Internationale de Pâtisserie van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard in Perpignan.

De jury bestond uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Crème de la Crème en culinair journalistes Magda van der Rijst en Sonja van de Rhoer. De juryleden beoordeelden de desserts op wijn-spijs combinatie, originaliteit en presentatie.

Het winnende dessert van chef patissier Lars Hoogheim en sommelier Martijn Struijk bestond uit gebakken chocolademousse met sinaasappelparfum en gekarameliseerde hazelnoten met daarbij toffee ijs met Baileys. Hierbij schonken zij de Banyuls Grand Cru 1996 van Domaine Vial Magnères. Deze wijn-spijs combinatie overtrof volgens de jury die van de andere finalisten De Gieser Wildeman, Restaurant LEDS en Holtlant Culinair.

Op 2 februari 2009 doet het team van Wolfslaar mee aan de internationale finale van de Roussillon Dessert Trophée in het Franse Perpignan. Ze zullen het dan opnemen tegen teams uit Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken en Engeland.

Wolfslaar won in januari 2007 ook al de landelijke finale van de Roussillon Dessert Trophée.

Reageer op dit artikel