Sergio Herman mist mentaliteit bij jonge koks

Sergio Herman mist mentaliteit bij jonge koks

In de keuken van driesterrenrestaurant Oud Sluis in Sluis staan steeds minder Nederlandse en Belgische koks. Volgens Sergio Herman schuwt de jeugd het ...

Dat meldt De Standaard. Sergio Herman, maandag 31 oktober door GaultMillau Nederland voor het derde jaar op rij beloond met de maximale score van 20 punten, vertelt dat drie kwart van zijn medewerkers komt uit Italië, Singapore, Duitsland en Engeland.

‘Jonge koks willen liever eerst op wereldreis nadat ze hun diploma hebben behaald’, aldus Herman in een vraaggesprek. ‘Ik vind dat een gevaarlijke evolutie. Ik krijg soms telefoontjes van ouders en scholen die van mening zijn dat de jonge koks te hard moeten werken.’

Een toprestaurant is volgens Herman echter geen zaak van acht uur per dag werken en klaar, daarom zijn statement. ‘Nee, het is zestien uur per dag werken. Op hoog niveau en het is inzet tonen. Vlamingen en Nederlanders dreigen die kwaliteit te verliezen.’

GaultMillau-award

De driesterrenkok reageert in het artikel ook nog op het winnen van de Grand Prestige Award van GaultMillau 2012. ‘Het was weer bang afwachten. Dit is het derde jaar op rij, maar we halen het telkens met een andere menukaart. Oud Sluis evolueert.’

Herman benadrukt dat zijn restaurant om meer draait dan alleen eten. ‘Het is een totaalbeleving. Die bewaak ik helemaal. Zelfs tot de muziek in de eetzaal toe. Vier ker per jaar maakt de Nederlandse top-dj Sander Kleinenberg een mix speciaal voor Oud Sluis. Ook daarin maken we als toprestaurant het verschil.’

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.