Dat meldt De Standaard. Sergio Herman, maandag 31 oktober door GaultMillau Nederland voor het derde jaar op rij beloond met de
‘Jonge koks willen liever eerst op wereldreis nadat ze hun diploma hebben behaald’, aldus Herman in een vraaggesprek. ‘Ik vind dat een gevaarlijke evolutie. Ik krijg soms telefoontjes van ouders en scholen die van mening zijn dat de jonge koks te hard moeten werken.’
Een toprestaurant is volgens Herman echter geen zaak van acht uur per dag werken en klaar, daarom zijn statement. ‘Nee, het is zestien uur per dag werken. Op hoog niveau en het is inzet tonen. Vlamingen en Nederlanders dreigen die kwaliteit te verliezen.’
GaultMillau-award
De driesterrenkok reageert in het artikel ook nog op het winnen van de
Herman benadrukt dat zijn restaurant om meer draait dan alleen eten. ‘Het is een totaalbeleving. Die bewaak ik helemaal. Zelfs tot de muziek in de eetzaal toe. Vier ker per jaar maakt de Nederlandse top-dj Sander Kleinenberg een mix speciaal voor Oud Sluis. Ook daarin maken we als toprestaurant het verschil.’