nieuws

Sluiting Chinese restaurants becijferd

Restaurant

Dat Chinese restaurant al enige tijd kampen met opvolgingsproblemen met mogelijk sluiting tot gevolg, is al langer bekend. Nu zijn er cijfers bekend gemaakt over de verwachte snelheid waarmee Chinese eethuizen sluiten.

Sluiting Chinese restaurants becijferd

Volgens Koninklijk Horeca Nederland (KHN) en het Bedrijfschap Horeca en Catering verdwijnt de komende vier jaar vijf procent van de 2.200 restaurants in ons land. Dat zijn er zo’n 25 per jaar. Het gaat hierbij vooral om kleinere eethuizen, zo meldt De Telegraaf.

De sluiting van de Chinese eethuizen wordt grotendeels toegeschreven aan een opvolgingsprobleem. De tweede en derde generatie Chinezen ziet geen brood in het draaien van vele uren om een restaurant te runnen. Ze kiezen vaker voor een studie en een baan in het bedrijven.

Reageer op dit artikel